16 Ekim 2009 Cuma

GÜN PASTASI

Vee ilk gün toplantım ve yine ilklerden biri sayılabilecek bir pasta:)))Bu pastayı bana misafirliğe gelen sevgili komşularım için yaptım..her yönüyle çok beğenildi..
Pandispanyası kakaolu, ara kreması labne peynirli ve muzlu, özelliği dikey olması...

Şunu söylemeden geçemeyeceğim.. eğer küçük çocuğunuz varsa bu tarz işler gerçekten çok zor oluyormuş onu anladım bende:)))


5 Ekim 2009 Pazartesi

SADE POĞAÇA

Pazar kahvaltısı için yapılmiş ve soğumasını bile beklemeden tükenmiş bir poğaça..
Sizde deneyin:)))

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık süt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Susam, çörekotu

Yapılışı:

1. Kuru mayayı ılık süt ve suyla karıştırın. Biraz mayalanması için bekleyin.

2. Derin bir kapta yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Hamurumuz birazcık elimize yapışabilir. Fazladan un eklemeyin..eklerseniz poğaça sert olur..

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın..hamurun elinize çok yapışmaması için ellerinizi unlayın..hamurları yuvarlayıp tepsiye dizin..

4. Yumurta sarısının içine bir damla sıvıyağ ekleyin..tepsiye dizmiş olduğumuz hamurlarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün..susam ve çörekotunuda üzerine ekin..

5. Hamurların mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin..

6. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp mayalanmış olan poğaçalarımızı 15-20 dk civarında pişirelim.


Not: İsterseniz poğaçaları şekillendirirken içlerine peynirde koyabilirsiniz..

MERCİMEK KÖFTESİ

Herkese güzel bir hafta dileyerek başlamak istedim bugün...
Şöyle bir baktım da hep tatlılar eklemişim possta..yani artık tuzlulara sıra gelmiş:)))

Bugün sizlerle kabul günlerinin vazgeçilmezi olan mercimek köftesini paylaşmak istedim..Geçen hafta arkadaşıma çaya giderken yapıp götürmüştüm...

İşte gerekli malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

2 kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 demet maydanoz

yarım demet taze soğan

tuz

karabiber

acı pulbiber

sıvıyağ

Yapılışı:

1. Kırmızı mercimeği tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz. Mercimekler iyice pişecek.

2. Mercimekler pişince ocağı kapatıp tencereye ince bulguru koyup karıştırıyoruz.Tencerenin kapağını kapatıyoruz.

3. Bu arada kuru soğanı küçük küçük doğrayalım..tavaya sıvıyağı koyalım..içine doğradığımız soğanları katıp karıştıralım..soğanlar pişince salçamızı ekleyelim..ocaktan tavamızı alalım...

4. Maydanozu ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım..mercimekli bulgur karışımına önce salçalı soğanlı karışımı ilave edip bir güzel karıştıralım..mümkünse elimizle yoğuralım..salça ve mercimek iyice karışınca maydanoz ve taze soğanı ilave edelim..tuz, karabiber ve pulbiberimizi de ekleyince hepsini birlikte güzelce yoğuralım..

5. Elimizle istediğimiz şekli verelim..

6. Dilediğimiz yeşillikle servis yapalım..

Afiyet olsunnnn...