27 Ağustos 2009 Perşembe

FIRIN SÜTLAÇ

Eveett uzun bir aradan sonra yine burdayım:)) Bugün ramazan ayına yakışır bir tatlıyla başlamak istedim. Fırın sütlaç. Hem hafif hemde çok tadı yerinde bir tatlı. Bu tarifi bir çok defa yaptım ve tam adına tadına layık bir sütlü tatlı oluyor...Bu arada Lezzet dergisinin bize böyle tam kıvamını bulan bir tatlı kazandırdığı için ayrıca teşekkürler....Mutlaka deneyin:)))))

GEREKLİ MALZEMELER:1 Litre süt
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

YAPILIŞI:1. Pirinçleri yıkayıp tencereye alalım ve üzerini geçecek kadar su koyup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
2. Sütten 1 çay bardağı kadar ayıralım, gerisini pirince ilave edelim ve kaynatalım.
3. Kaynadıktan sonra vanilya ve şekeri ilave edelim. Yaklaşık 10-15 dakika kaynatalım.
4. Daha önceden ayırdığımız süte nişastayı ekleyip kaynamakta olan süte ilave edip pişirmeye devam edelim.
5. Sütlacımız kıvam almaya başlayınca ocağı kapatalım.
6. Isıya dayanıklı fırın kaplarımıza pişen sütlacımızı eşit olarak paylaştıralım ve önceden ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Soğuk servis yapalım.

Hiç yorum yok: