21 Temmuz 2010 Çarşamba

PATLICANLI KİŞ

İşte size lezzet ötesi bir lezzet:)) Herkesin bayıldığı, patlıcan sevmiyorum diyenlerin bile dayanamadığı bir tarif:)
Hamuru için:

1 su bardağı un


75 gr tereyağı


1 tutam tuz


4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için:

3 patlıcan


15 gr tereyağı


1 yemek kaşığı un


1,5 çay bardağı süt


150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri


1 diş sarımsak


tuz

Yapılışı:

Tereyağı, un, su, ve tuzu mutfak robotunda çekin.


Hamuru tezgaha alarak yoğurun.


Naylon poşete koyup buzdolabında 15-30 dk bekletin


Patlıcanları közleyin.


Kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.


Tereyağını tencereye alın


Unu ilave edin ve hafifçe kavurun.


Patlıcanları ekleyip karıştırın.


Sütü ekleyin ve birkaç dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.


 Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içine bastırarak yayın.


Patlıcanlı karışımı üzerine dökün.


Kaşarpeynirini serpiştirin.


180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.


Ilık servis yapın

NOT: Bu tarifi Güzel Şeyler (Lezzet)'den aldım..
 
 

Hiç yorum yok: