21 Haziran 2009 Pazar

Çilekli Cheesecake


Bir türlü yapmaya cesaret edemediğim ama en sonunda gözümü karartarak yaptığım bir dünya klasiği...Tek sorun neli olacağı idi...Çilekli, vişneli, limonlu veya çikolatalı... En sonunda çileklide karar kıldım:))) Çileğin tam zamanı...Yakında tezgahlarda kalmayacak o yüzden en güzel şekilde değerlendirmek lazım:)))

Bendeki tarif 26 cm kelepçeli kalıp için...Ben bu tarifi BonBonwelt'ten esinlenerek yaptım...Üstünde değişiklikler yaptım tabi yani kendime göre uyarladım:))

Gerekli malzemeler:

Bisküvi Tabanı:

2 paket burçak

100 gr erimiş tereyağ veya margarin

Krema:

2 yumurta

1 kutu krema

1 bardak ve 1 kaşık süzme yoğurt

1 kutu krem peynir (200 gr)

1 su bardağı pudra şekeri (toz şekerde olabilir)

1 limon kabuğu rendesi ve 1 kaşık limon suyu

Çilek sos:

1 kase çilek

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yemek kaşığı nişasta


Yapılışı:

1. Erimiş yağı ve robottan geçirdiğimiz bisküvileri bir kabin içinde karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba dökün.

2.Bir kaşık yardımı ile bisküvileri düzleyip bastırın. Bunu yaparken yanlara doğru 2 cm yükseklik bırakın.

3. 30 dk buzdolabında soğumaya bırakın.

4. Kreması için yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın. Geri kalan diğer malzemeleri de ilave edip çırpmaya devam edin.

5. Fırını 160 derecede ısıtın. Hazırlanan kremayı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 45-50 dk pişirin. (Fırının içine ayrıca ısıya dayanıklı bir kaba su koyun. Böylece cheesecake'inizin kreması çatlamaz.)

6. Bu arada çilek sosunu hazırlayın. Bunun için çilekleri robottan geçirin ve ateşe koyun. Şekeri ve nişastasını da ekleyip biraz pişirin. Soğumaya bırakın.

7. Pişen cheesecake'i soğumaya birakın.

8. Çilek sosu soğuyan cheesecake'in üzerine dökün ve bir gece buzdolabinda bekletin.


Hiç yorum yok: