16 Haziran 2009 Salı

Kuru Üzümlü Rulo (Cinnamon Raisin Whirls)


Eveeeet nihayet sıra tarifimize geldi..Bu tatlı özellikle yurt dışında çok meşhur..Bizim damak zevkimize de çok yakın..yapımı da göründüğü kadar zor değil..Tarifi Bizim Pastane'den aldım..Sadece ölçülerinde biraz değişiklik yaptım..

Gerekli malzemeler:
Hamur Icin:
4 tatli kaşığı kuru maya
1/2 bardak ılık su
3/4 bardak seker
2/3 bardak ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
100 gr yumuşak tereyagi (oda ısısı)
5 -5 1/2 bardak un
2 yumurta

İçi İçin:
1 bardak kuru uzum
3/4 bardak şeker
1 yemek kaşığı toz tarçin
2-3 kaşık sıvıyağ

Üzeri için:

3-4 kaşık pudra şekeri
1 1/2 kaşık ılık su
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:

1. Kuru maya, şeker ve sütü karıştıralım ve oda ısısında biraz bekletelim.
2. Hamuru için kalan malzemeleride ilave edelim ve yoğuralım.
3. Hamurun mayalanması için önceden ısıtıp kapattığımız fırının içinde hamurumuzu kabarana kadar bekletelim.
4. Mayalanan hamuru temiz bir zeminde merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açalım.
5. Fırça yardımıyla hamurun üzerine yağ sürelim.
6. Kuru üzüm, tarçın ve şekeri hamurumuzun üstüne yayalım ve rulo yapalım.
7. Hazırladığımız ruloyu 2 parmak genişliğinde keselim.
8. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisinde 180 derecede pişirelim.
9. Glazur için su, pudra şekeri ve limin suyunu kariştıralım.
10. Pişen rulolarımızın üzerine glazürden sürelim.


Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: