25 Haziran 2009 Perşembe

Pesmet (Pişi)


Bizim o tarafta pesmet derler..Özellikle arefe günleri komşulara dağıtılır..Tabiki tabak boş geri verilmez mutlaka komşumuzda pişirmiştir aynısından..Bu tarifi babaannem ve annem süper yapar..Bende bir kere denemiştim ama tam bir fiyasko olmuştu..Anneme sorduğumda anlatırdı ama yinede beceremezdim..Şimdiki tarifi onun anlattığı gibi yaptım yalnız fincan ölçüsüyle yaptım ve tabiki muhteşem oldular..Ben Kandil dolayısıyla yaptım ama isteyen pazar kahvaltısı içinde yapabilir.. Yanına biraz beyaz peynir ve domatesle beraber:)))

Kandiliniz Mübarek olsun:)))

Gerekli Malzemeler:

1 yumurta

1 kahve fincanı süt

1 kahve fincanı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

aldığı kadar un

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

1. Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırın.

2. Unu yavaş yavaş ilave edin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.

3. Hamurun üsünü örün ve 15-20 dk bekletin.

4. Temiz bir zeminde hamuru merdaneyle açın.

5. İstediğiniz kalıplarla ve bardakla kesin ve kızgın yağda kızartın.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

simdi yogurdum hamuru,enfes oldu 5 cayi icin..