4 Mayıs 2009 Pazartesi

Elmalı Tart


Tart Hamuru:
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2,5 bardak un
150 gr tereyağ

Üzeri için:

3 büyük boy elma
2-3 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı öğütülmüş ceviz(iri taneli)
1 çay kaşığı toz tarçın

Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:

1. Yumurta dışındaki tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğuruyoruz.
2. Yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.(yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
3. Hamurun yaklaşık 3/1 üstünü süslemek için ayırıyoruz.
4. Hamurumuzu kalıbımıza yerleştiriyoruz.Kabarmaması için çatal yardımıyla hertarafını deliyoruz.(tart kabını yağlamadım hamur yağlı olduğu için)
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

6. İç malzemesi için elmaları soyuyoruz ve ince ice doğruyoruz.(rende olunca daha yumuşak bir harç elde ediliyor).İçine şekeri ekleyip pişiriyoruz. Pişince cevizi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
7. Pişen tartımızın üzerine elmalı harcımızı yayıyoruz.
8. Ayırdığımız hamurdan dilediğimiz kalıpla şekiller kesiyoruz.Hamurları tartın üzerine yerleştiriyoruz.
9. Isıtılmış fırının üst rafında hamurlar hafif renk değiştirene kadar fırınlıyoruz.
10. Pişince tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
11. Soğuyan tartımızı pudra şekeri ile süslüyoruz.


Hiç yorum yok: