Gelelim tarife..tarifi bana en uygun olanı seçtim..Meleğin Marifetleri tam bana göreydi..Ben sadece bir iki değişiklik yaptım..Şimdiden herkese afiyet olsun..
Gerekli Malzemeler:
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı erimiş margarin
1 fincan şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
İçi İçin istediğiniz bir krema, muhallebi veya Cremole koyabilirsiniz.
Üzerine çikolatalı krema(nutella tarzı), hindistan cevizi, renkli şekerler
Yapılışı:
1. Bütün malzemeyi derin bir kapta yumuşak bir hamur oluncaya kadar karıştırıyoruz.Kulak memesi kıvamında olacak.
2. Düz bir zeminde hamurumuzu merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
3. Açtığımız hamuru 2 cm genişliğinde ince şeritler halinde kesiyoruz.
4. Yağladığımız kalıplarımıza külah şeklinde sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
5. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
6. Fırından çıkarttığımız külahları soğumaya bırakıyoruz.
7. Soğuyan külahları dikkatli bir şekilde kalıplarında çıkartıyoruz.
8. Hazırladığımız kremayı küçük kaşık yardımıyla külahlarımıza dolduruyoruz.
9. Kremamızın akmaması için ağzına nutella veya ona benzer herhangi bir çikolatalı krema sürebilirsiniz.(Ben sürmedim ama sürseydim daha iyi olurdu)
10. Hindistan cevizine veya renkli şekerlemelere batırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder